Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ifpi:s sajt hackades

Nyheter | 18/02/2009 22:11

"Vi uppmanar allmänheten till bojkott och lynching av de ansvariga. IFPI är bara början. Fortsättning följer."

Skivbranchens intresseorganisation Ifpi blev utsatt för en hackerattack tidigare i kväll. I skrivande stund går det fortfarande inte att gå in på sajtensidan är tillfälligt tagen ur drift, står det. Men tidigare möttes du av texten:

"SLUTA LJUG HÅKAN ROSWALL!!!

Den hänsynslösa jakt som IFPI, Antipiratbyrån, Warner Bros och alla andra företag med en bricka i spelet bedrivit har nu resulterat i en rättegång där fyra oskyldiga män står åtalade för upphovsrättsintrång.

Det här är en krigsförklaring mot antipiratindustrin och aktörerna bakom den, och vi uppmanar allmänheten till bojkott och lynching av de ansvariga. IFPI är bara början. Fortsättning följer."

Men flera mikrobloggare tycker att det bara är barnsligt och dessutom kan få en motsatt, oönskad effekt.

"Meddelandet antyder att fler antipiratsiter kommer att hackas, vilket inte är särskilt bra eftersom detta ger oss pirater ett negativt rykte. Gör vad ni vill när det gäller hackande, men gör det inte i piraternas namn", skriver piratpartisten.

Skrivet av: