Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Monique Wadsted polisanmäler hot

- 23/04/2009, 18:54 -

"I will eliminate you. Good bye, good bye."

Hollywoodadvokaten som hon kommit att kallas sedan hon tog sig an Pirate Bay och företrädde de amerikanska filmbolagen i den uppmärksammade rättegången mot en av världens största fildelningssidor är hotad. Till livet.

–Jag får så mycket skräp. Du anar inte. Men den här gången gick det för långt. Det var rent ut sagt obehagligt att läsa mejlet i går, säger Monique Wadsted till Nyheter24.

Wadsted berättar att mejlet var skrivet på engelska och innehöll fraser som "you will be eliminated" och "good bye, good bye". Trots att hon inte tror att personen bakom hotet kommer göra verklighet av det, ser hon sin handling som en markering.

– För tre år sedan polisanmälde jag också ett hot. Jag gör det när jag tycker att de har gått över en gräns. Och i det här fallet blev jag faktiskt upprörd.

Men hoten är inte bara riktad mot Monique Wadsted. Även advokatbyrån där Wadsted är verksam utsätts regelbundet för attacker.

–Hemsidan har legat nere flera gånger det senaste dygnet. De har även försökt ge sig på vårt datasystem, utan att lyckas. Vi har stabila IT-system, säger Monique Wadsted till Nyheter24.

Skrivet av: