Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wadsted: "En personlig seger"

- 17/04/2009, 20:02 -

Monique Wadsted ser det som en "personlig seger" att Pirate Bay-killarna fick fängelse.

Monique Wadsted - den så kallade Hollywoodadvokaten som företrädde upphovsrättindustrin i rättegången mot The Pirate Bay - framträdde i kväll på den nya pressklubben Desken på Restaurang 1900 i Stockholm.

På en fråga av journalisten och författaren Anders Rydell, kvällens moderator, svarade Monique Wadsted att hon ser det som "en personlig seger" att personerna bakom fildelningsnätverket Pirate Bay dömdes till fängelsestraff.

– Det är en personlig seger för min uppfattning att de skulle få fängelse. Jag blev hånad för detta tidigare. Nu fick jag rätt, säger filmindustrins advokat Monique Wadsted.

Monique Wadsted är också helt säker på att domen fastställs av högre instans.

– Domaren Tomas Norström är en av Sveriges främsta immaterialrättsjurister. Han skriver sina domar med sikte på Högsta domstolen.

Wadsted tror heller inte att fildelningskulturen som kommit att representeras av The Pirate Bay blir mer än "en historisk parentes".

Skrivet av: