Lördag 13 Aug
Stockholm

"Sverige skickade mig till helvetet"

Läs den misstänkta pedofilens öppna brev till Sveriges regering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tolfte maj greps två svenska män i Thaliand, misstänkta för att ha betalat för sex med minderåriga.

Männen hängdes ut i svenska såväl som utländska medier. Polisen var mycket nöjda och menade att samarbetet med den thailändska polisen äntligen börjat ge resultat.

–Det har tidigare visat sig vara mycket, mycket, svårt att få svenskar fällda för den här typen av brott, men nu gör vi en särskild satsning mot det, sa Varg Gyllander, pressekreterare vid Rikskriminalen, efter gripandet.

Bägge männen är mycket framgångsrika. Den ena mannen har tidigare startat ett mediebolag tillsammans med en känd journalist och teveprofil.

Polisen menar att att det var barnens egna berättelser om övergreppen som till sist ledde till männens gripande.

Nu har den ena misstänkta pedofilen skrivet ett öppet brev till regeringen Reinfeldt. Han påstår bland annat att allting varit en fälla och att det inte finns några bevis över huvud taget. Men "regeringen i Sverige måste få sin pedo-trofé", skriver han.

Läs den misstänkta pedofilens brev HÄR:

"Till Sveriges Regering Statsminister Fredrik Reinfeldt och tillika ordförande i EU.

Min tillvaro

Jag vaknar till pysandet av centraldammsugaren. Grabbarna är uppe och städar. Doften av nyskurade golv och nybryggt Gevalia får mig upp ur sängen.

Favoriten sedan 5 år OJ (23år) möter mig med morgonens bangkok post som han just varit och köpt. Jag säger till mig själv som så ofta till mina vänner ”Tusan. Vad bra jag har det”.

Jag lever exakt som jag drömt om att leva som frivillig pensionär. Stor villa som jag designat själv. Pool, snooker, tryggad ekonomi, Stranden, värmen omgiven av artiga, Ärliga killar. Jag är gay och min fäbless är ynglingar mellan 17-25 år.

Vanligtvis bor hos mig två - fyra killar. De lever som en del av min mycket aktiva ”Familj”.

Killarna sköter mitt hus, målar, städar, klipper gräs. Kör med mig på badmintonbanan. Spelar snooker, kramas går på bio. Jagar tjejer och är i största allmänhet vanliga aktiva killar.

Vår tillvaro är så totalt annorlunda än mot andras. Jag har ofta fått frågan hur jag står ut att leva med flera killar? Jag brukar svara att jag verkligen Gillar killar. Barbesök och shorttimes är ingenting för mig. Umgänget, skratten, samtalen och närheten är det viktiga.

Sex är för mig underordnat.

Under de senaste sju åren har jag börjat förakta de bardistrikt där sexhandeln sker öppet. Jag har i Pattaya sett så många unga flickor och pojkar gå ner sig i missbruk och kriminalitet.

Mitt intresse har riktats mot killar med ambition.

Ett antal killar har jag erbjudit att betala skolgången för under förutsättning att dom återgår till skolan i nordost.

Några har med glädje tackat ja bara för att få ett nej av föräldrarna. Kultur och tradition ändras inte så lätt. Några har dock accepterat och jag har med glädje betalat de futtiga sek 3-400 per månad det kostar att hålla en tonåring i skolan.

Efter 30 år som hårt arbetande entreprenör och företagare i Sverige har jag ackumulerat tillräckligt med resurser för att kunna sprida lite glädje utan krav på motprestation. Ensam och tillsammans med partners har vi byggt upp sju företag. Min namnteckning har funnits på många kontrakt med framstående delar av rätts Sverige (rps.kfm. m.fl.) samt med stora delar av näringslivet.

Jag har varit ”någon” men är nu full ständigt till intet gjord.

Spaningen mars-april. 2009

Jag erfar att mitt hus varit under Polisövervakning dygnet runt i två månader likaså har mitt internet spårats och loggats. Resultatet av spaningen gav ingenting det borde normalt vara till min fördel men inte om polisen redan bestämt sig att sätta dit mig.

De enda personer som dagligdags åkte ut och in från mitt hus var min thailändske affärspartner, några hantverkare, L, min vän J vilken bodde hos mig mellan Nov 2008 – 10 april 2009.

Vidare kunde polisen följa mina vanliga killar åka med mig klädda i overaller till och från jobbet jag givit dem nämligen att högtryckstvätta och måla 8 st. ”shophuses” som min partner och jag köpt från en bank.

Chocken

12 maj 2009. Planerna för dagen är att vi skall åka till Chonburi (60km) och börja installera in en av pojkarna i det redan bokade rummet på college. Jag har finansierat hans skolgång några år och mitt löfte till honom är att jag betalar så länge han fullföljer sin utbildning.

Han drömmer om att bli idrottsläsare. (var han är idag har jag ingen aning om. Hans vän har besökt mig och berättat att pojken är livrädd för polisen och har gått under jorden).

Hans dröm om utbildning är krossad.

Kl. 05:30 stormar en polisstyrka om 10-15 personer mitt hus. Redan innan polisen väckt killarna som sover i gästhuset och datorrummet börjar frågorna hagla.

Var är den här mannen?

Och var är den här?

Var är alla gäster?

Var är alla småpojkar?

Huset rensas på datorer, kameror, foton, brev, mailutskrifter, även utrustning tillhörig andra åker med. Efter övertalning få jag behålla min pinkoddosa från Nordbanken.

Thaipojkarna som är 19, 18, 17 och 17 år slits ur sina sängar, lastas på en lastbil och körs tillsammans med beslagtagen utrustning till Bangkok.

Jag förs till ett stort konferensrum som uppenbart förberetts för många gripna. Till platsen förs även min gode vän sedan tolv år. Efter lång väntan förs vi till Bangkok.

Anklagelserna

I Bangkok väntar ett massivt pressuppbåd. Vi paraderas. Hängs ut och förödmjukas på ett sätt som är otänkbart i civiliserade länder. Pojkarna paraderas som vore de gripna. Det meddelas till pressen att thailändska polisen i interpolsamarbete med den svenska polisen sprängt en ”pedofil-ring” med mig som centralfigur. Vi skall ha tagit svenska pedofilier till Thailand och försett dem med småpojkar.

Fullständigt absurda anklagelser. Chocken tilltar.

Vi låses sedan in i vad som liknar fylleceller jag hittar en tom colaflaska att ha som kudde.

Två nätter på ett stengolv utan filtar väntar oss.

Nästa dag presenteras vi anklagelserna. Anklagelserna är lika osannolika som konstruerade. Dessa anklagelser skulle inte ha överlevt en enda dag av seriös svensk förundersökning.

Medan jag sitter och väntar i ett inglasat kontor i polishuset dyker det upp en kille i åldern 13-14 år han går sakta runt kontoret och stirrar hela tiden på mig med ett konstigt leende på läpparna. Han försvinner sedan i en korridor. Jag har aldrig sett pojken tidigare.

En timme senare visar en polis ett kort på samma kille och frågar om jag känner igen honom: "ja, säjer jag, det är samma kille som kom och tittade på mig för en timme sedan."

Det blir knäpptyst i rummet varefter några poliser viskar till varandra något senare frågar översättaren om jag samtycker till att ställa upp och låta pojken peka ut mig. Jag nekar och påpekar att killen just fått en ”förhandstitt” på mig (försök till polistrix).

När anklagelseakterna lästs upp för oss får vi frågan om vi erkänner eller förnekar. Självfallet förnekar vi båda två. Några förhör hålls ej med oss varken nu eller senare.

Bilden klarnar

I brist på sömn samtalar jag med min gripna vän mest hela natten. Vi lägger samman all information vi snappat upp. Jag förstår mer thai än jag låtit omgivningen förstå.

Polisen i Sverige har fått ett detaljerat tips om att vi bedriver en ”pedofil-ring” i Pattaya. Vi skall via internet ha sammanfört turister med minderåriga pojkar. Centrum för verksamheten skall ha varit en resort (min villa) i Pattaya, ytterligare svenskar skall ha varit inblandade.

Nu förstår vi att det är den bittra, ensamma herr G som startat det hela.

Angivelsen

Under hösten 2008 förstod jag att herr G avsåg att lura min vän och mig på ett hederslån om 200,000 bath vi givit honom.

Detta ledde till en konflikt i vilken hans vänner valde att gå emot hans irrationella beteende. Blandat med ilska och frustration ifrågasatte vi hans mentala stabilitet.

G:s ilska över att ha blivit avslöjad kom att rikta sig mot mig i första hand, och tre andra. De senare två för att de vid ett möte berättat vad de visste om lånet.

Efter mötet yttrade G saker som ”jag skall slå till baka?” ”dom skall krossas” etc.

Vi visste att G var medellös och lät saken bero.

G var dock inte nöjd. Utifrån den information vi fått från vänner och framförallt från polisen i Bangkok så vet vi att ett anonymt tips inkommit som pekat ut oss 4 såsom grova sexförbrytare. Tipset skall ha varit detaljerat och beskrivande. Temat i tipset var pedofilringen. Det var enkelt för G. Att verka initierad med tanke på att han varit en ofta sedd besökare i våra respektive hushåll tillsammans med sin egen 22 åriga följeslagare. Vårt umgänge baserades på gemensamma bekanta och intressen.

Gudagåva

Det ”initierade” (men fullständigt falska) tipset sändes så vitt jag förstår till RPS. Det måste ha betraktats som gudasänt av nymoralisterna. Nu skulle det slås på stort. Regeringen ville ju så gärna slå ett slag mot ”sextruismen” man ville skaffa sig en trofé att visa väljarna. Medel allokerades till satsningen och poliser sändes till Thailand med tipset i hand. Samarbete upprättas.

Thailändsk polis sätter mitt hus under 24/7- bevakning 1 – 2 månader

Mitt internet spårades och loggades.

Polisen måste ha blivit mycket besviken över spaningsresultatet. Inget att ta på varken vid huset eller via internet inget av anklagelsen om pedofilring kunde bekräftas. Ingenting.

Den som känner thailands kultur vet att om Thailands polis ombedes att ” sätta dit”några svenskar så kommer ett resultat. Under inga omständigheter vill den thailändska polisen ”förlora ansiktet” genom att komma tomhänta.

Självklart levde den thailändska polisen upp till sitt rykte och ”producerade” ett fall mot min vän. Och tre mot mig.

Min protest på presskonferensen skall enligt uppgift ha givit mig det extra tredje fallet.

RPS MISSNÖJDA?

Inte gick väl ”operation nordic snapper” som avsett. Det fanns ingen ”pedofilring” men man fångade i alla fall två ”sexturister”.

Med tanke på det magra resultatet av ”operation nordic snapper” måste man nu till varje pris ”få till en dom”.

Svensk polis orolig

Av ett antal uttalanden från svensk och thailändsk polis har det tydligt framgått hur angelägna man varit från svensk sida att ”få till en dom” man har ”studerat” utvecklingen och på olika sätt låtit förstå att den här gången ”vill vi ha till en dom även om det är svårt”.

I samtal mellan polisen och vår gemensamma advokat har det framkommit att polisen betraktade fallen som så tunna att man inte ville ta dom till rättegång men att man var utsatt för yttre tryck.

När fallet mot min vän lades ner och polisen ville lägga ner saken mot mig ändrades det i sista minuten efter svensk kontakt med åklagaren.

Min vän släpptes, men jag förblev i häkte.

Regeringen i Sverige måste få sin pedo-trofé.

Mitt läge

Jag har nu varit inlåst i ett fängelse Bankok special Remand prison i mer är tre månader. Här råder delvis medeltida förhållanden, min hälsa deklinerar snabbt min inflammerade gallblåsa och gallgång var planerad för operation i maj 2009. Jag har förlorat 25 kilo.

Mitt försvar

Som varande gay är jag van att slåss för min existens. Jag är van att kämpa och försvara mig men tiden som gått i fängelset har visat att det är fullkomligt omöjligt att försvara sig från insidan.

Vad som verkligen skrämmer mig är att jag inte får försvara mig. Jag har det totalkorrumperade thailändska systemet emot mig påhejat av den svenska regeringen.

Offrad

Jag börjar inse att jag skall offras på det politiska altaret. Regeringen, genom RPS vill till varje pris ”ha till en dom” man vill ha mig som en trofé en riks-pedo att visa upp för väljarna.

Vad finns kvar av svensk trovärdighet efter denna exempellösa uppvisning i dubbelmoral och cynism? I dag känner jag bara förakt för den totala moraliska kollapsen som det innebär att på lösan förljugen grund bli sänd till helvetet av sitt eget fädernesland.

Sverige hade valet att ta oss till domstol i Sverige men medvetna om att det enda man hade var en falsk angivelse så valde man thailand.

Man ville ju så gärna ha en dom att visa upp.

Där fanns inga bevis, inga målsägande, bara ett sjukt tips.

I Sverige hade ni aldrig ”fått till en dom. Sverige valde därför att ”samarbeta” med ett land till vilket varken Sverige eller annat EU-land någonsin skulle utlämna en människa väl medvetna om det genomruttna juridiska systemet.

Till det landet vänder ni er för att krossa en vänlig människas existens. Jag är uthängd. Skandaliserad. Tillintetgjord. Allt för den politiska nyttans skull.

Nu hoppas ni få till en dom och därmed försegla mitt öde. Förutsättningarna är goda då jag inte kommer att kunna försvara mig.

Jag är sjuk trött och förödmjukad. Såsom varande analytisk och därtill fatalist har jag insett att jag kommit till vägs ende.

Jag är vid liv men har inget liv det är bara jag, thaipolisen och mina nära vänner som vet att jag är oskyldig till anklagelserna.

Min sista protest riktar sig mot Sveriges dubbelmoral och cynism likväl som mot att jag förnekas min mänskliga rättighet att få försvara mig."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.