Twitter - ett paradis för pedofiler

Twitter har lockat till sig pedofiler.


Den populära sajten Twitter har blivit en lätt jaktmark för pedofiler som vill lura barn till sex, tror brittiska experter. Pornografiska bilder av unga flickor och pojkar är helt tillgängliga. Hela sajten är obevakad och saknar moderatorer.

Brittiska tabloiden The Sun har tagit del av ett onlinesamtal mellan en grupp ungdomar som blivit infiltrerade av en pedofil.

"Vad vill du göra? Var vill du åka?", frågade en pedofil en 13-årig pojke, som hade postat en bild av sig själv och sin syster på Twitter.

Pojken svarade: "Stöter du på mig?". Den misstänkte pedofilen kontrade: "Nej, inte alls. Jag är bara intresserad av att veta mer om dig."

– Om man tittar på dessa tweets skulle jag säga att pojken följs av en vuxen som låtsats vara tonåring. Det visar hur lätt det är för en pedofil att ragga upp barn på Twitter, säger Mark Williams-Thomas som är före detta polis och specialiserad på barnpornagrafifrågor.

Andra Twitter sidor visar obscena bilder av thailändska flickor som helt klart är under 18 år. Tydliga barnporrbilder med flickor som ser så unga ut som 11 år existerar också på webplatsen. Trots påtryckningar från flera Twitteranvändare så ignorerar sajten att kontrollera misstänkta användare. Dessutom vägrar de ha en länk till föreningen Child Exploitation and Online Protection Centre där ungdomar kan slå larm om misstänkta bloggar, skriver The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.