Polis hittade haschdjungel

I mannens enrummare växte en haschdjungel frodigt.


GÖTEBORG. Polisen skulle gripa den 21-årige mannen som var misstänkt för ett dråpförsök den 18 maj. En 18-åring blev då knivhuggen i magen och i armarna.

Men när de klev in i lägenheten så möttes de av en ovanlig syn. 72 cannabisplantor växte vilt i lägenheten. Med hjälp av ett fläktsystem, värmeljus, en luftfuktare samt ett avancerat bevattningsssystem togs plantorna väl om hand.

Nu är mannen åtalad för försök till dråp, grovt narkotikabrott, samt skadegörelse och olaga hot.

Enligt åklagaren är brottet grovt eftersom det utgjort led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning. 21-åringen nekar till samtliga åtalspunkter, skriver GT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En del av Børsens mur har rasat

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.