Sahlin: Jag ska ta Bodström i örat

Oppostionen ger inga klara besked om friskolor.


Thomas Bodström (s) tillrättavisas av Mona Sahlin (s) efter att ha tagit plats i styrelsen i Pysslingen Förskolor och Skolor AB.

– Jag skall ta Thomas i örat. Han måste fråga sig om han har tid med detta uppdrag, säger Mona Sahlin.

Det var i kvällens Agenda som oppositionen framträdde gemensamt i teve inför valet nästa år. När frågan om friskolor togs upp kom inga klara besked.

Vänstern är emot friskolorna medan miljöpartiet är för. Socialdemokraterna har ännu inte tagit ställning, men i veckan avslöjades det att den socialdemokratiska riksdagsledamoten Thomas Bodström tagit plats i styrelsen i Pysslingen Förskolor och Skolor AB.

–Jag har inga synpunkter på det. Det jag kan säga är att det är stötande med friskolor som går med vinst. Vinster uppstår genom besparingar, sa Lars Ohly.

Men Mona Sahlin hade synpunkter.

–Thomas Bodström har haft sina barn på Pysslingen, var nöjd med verksamheten och gick in i styrelsen. Det viktiga för mig och de andra i oppositionen är att barn skall ha bästa möjligs kvalité i omsorgen. Jag skall ta Thomas i örat, men av den anledningen att han måste fråga sig om han har tid med både riksdagsarbetet och styrelsearbetet och allt annat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!