Här bryter Bodström mot riksdagsreglerna

Spelade in reklamfilm i kammaren. Talmannen Per Westerberg skickar varning till gruppledaren.


STOCKHOLM. Thomas Bodströms rivaler i socialdemokraternas riksdagsgrupp känner sig provocerade på nytt efter att han utnyttjat riksdagens kammare för att spela in en reklamfilm för sin senaste deckare. Greppet är ett regelbrott, och talmannen Per Westerberg har skickat en varning till socialdemokraternas gruppledare Sven-Erik Österberg.

– Det är oacceptabelt. Det har vi via hans gruppledare i riksdagen låtit meddela. Vi är oerhört griniga på att tillåta något annat där, säger Per Westerberg till Expressen.

I Bodströms marknadsföringsplan för boken Idealisten ingick en filminspelning i riksdagens kammarsal.

– Vi skulle spela in utanför plenisalen. Då frågade jag en vakt om vi fick filma inne i salen och det fick vi göra. Jag tog då för givet att det var helt okej, säger Bodström till Expressen.

Filmen lades senare upp på Youtube och Bodströms blogg Bodströmsamhället. Fortfarande har den inte tagits bort, vilket upprör talmannen, som ska ta upp frågan på nytt på måndag.

– Filmen ligger kvar och vi har framfört önskemål att den borde bort, säger Westerberg till Expressen.

Bodström säger att han ångrar sig och har lärt sig en läxa, även om videon ligger kvar.

I söndagens Kalla fakta på TV4 får Bodström också hård kritik för att han varit frånvarande vid 53 procent av omröstningarna under våren. Han är en av de tio mest frånvarande politikerna i riksdagen. Han har anfört sitt jobb som advokat som skäl till frånvaro.

Se Bodströms omdebatterade reklamfilm nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Elon Musk vill ta betalt av nya användare på sin plattform X. Världens tredje rikaste man har länge fört ett krig mot fejkkonton på X, redan före köpet av sociala medier-jätten då den gick under namnet Twitter.

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Polisen i Karlskoga rapporterar om rattfylleri

"Drograttfylleri i Karlskoga på tisdagsförmiddagen.", skriver polisen på sin hemsida.