"Skönt att ha sex på nätet"

20-åringen tycker det är helt normalt att ha sex med främmande män via nätet.


20-åriga Sofia, som egentligen heter något annat, älskar att ha sex med okända killar på internet.

Och hon är inte ensam. Tusentals unga använder dagligen internet som en del av sitt sexliv.

Ungdomsstyrelsen, som undersökt ungas sexvanor, uppger att 35 procent av tjejerna och 88 procent av killarna i åldrarna 18-24 år konsumerar porr på internet.

– Adrenalinkicken av en riktigt läskig monsterrulle liknar känslan jag får när jag lägger ut en nakenbild av mig själv på nätet eller sitter naken vid datorn och har webcamsex med en kille jag aldrig har träffat och aldrig kommer att träffa i verkligheten. Jag gillar att göra sånt som enligt den äldre generationen är snuskigt och omoraliskt, säger Sofia till DN.

20-åringen blev som 16-åring medlem på en av Sveriges mest populära sexsajter, där medlemmarna kan lägga ut bilder på sig själva och delta i erotiska chattforum.

– Jag upptäckte att det var helt vanliga människor som visade sig nakna med alla sina defekter. Det var liksom porr på riktigt, det kändes äkta och spännande. Så när jag hade fyllt arton tog jag av mig kläderna och lade mig fint på sängen och poserade naken framför kameran, tillägger Sofia för DN.

Det är även vanligt att unga poserar nakna framför webbkameran mot betalning. Ungdomsstyrelsens rapport visar att cirka 20 000 ungdomar säljer sex på nätet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!