Söndag 4 Dec
Stockholm

Fem gripna efter upplopp

Fem män har gripits för ett våldsamt upplopp vid fyratiden i natt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fem män har anhållits i Göteborg misstänkta för våldsamt upplopp. Tillsammans med ett tiotal andra angrep de ordningsvakter och entrévärdar utanför en nattklubb på Hvitfeldtsgatan i centrala Göteborg vid fyratiden natten mot söndagen.

Ett bråk hade startat inne i lokalen, troligen efter ordväxling om olika fotbollsklubbar, enligt polisen.

När bråkstakarna blev avvisade från nattklubben gick de till gemensam attack mot vakterna. De kastade vad de kom över, stenar, flaskor och till och med blomkrukor. Ingen ska dock ha kommit till fysisk skada.

– För att brottet våldsamt upplopp ska bli aktuellt ska det vara minst tio till tolv personer inblandade enligt brottsbalken. Här var det minst 15 personer som var aktiva, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till TT.

Ett tiotal kom undan polisen medan fem greps. Senare på dagen anhölls de av åklagare.

De fem har pekats ut som de främsta inspiratörerna till bråket.

En timme tidigare omhändertogs ytterligare fem personer efter ett bråk mellan ett stort antal inblandade utanför en restaurang på Järntorget.

– Vid tretiden blev det riktigt stökigt där. Ett stort antal personer var inblandade. Vi skickade dit en hel del poliser eftersom det var bråk på samma plats redan under fredagskvällen, säger Gustafsson.

De fem omhändertogs för bland annat berusning och störande av ordning.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.