Hägglund attackerar kultureliten

- 17/09/2009, 07:04 -

Går på nytt till attack mot kulturvänstern och den radikala eliten.

I en ny debattartikel går kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på nytt till attack mot den radikala eliten och kulturvänstern.

Hägglund menar att kulturvänstern i över 30 år har hånat svenssonlivet i både böcker och film – ett problem som sprider sig.

"Inom kulturvänstern har vanliga Svenssons och deras liv länge setts som det självklara objektet för hån och misstänksamhet. Under senare tid har den andan spridits till allt större delar av det svenska offentliga livet", skriver han bland annat på Dagens Nyheter.

Kristdemokraten hävdar att det finns en förtryckarstruktur bakom den genusvetenskapliga perspektiven och konstkritiken och de som drabbas är vanliga människor. Något som han kallar ett demokratiproblem.

"Sveriges radikala elit har kommit att bli den nya överheten. De som under flagg av att företräda minsta lilla påfunna rättviseanspråk har satt upp ett formidabelt minfält av ideologiska teorier, där konstruktioner, kategorier och förtryckarstrukturer ligger om vartannat", skriver han, enligt Dagens Nyheter.

Även socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin får sig en känga.

"Och den som vill starta ett företag skall inte tro att han eller hon själv får bestämma vilka som skall leda det utan att först fråga Mona Sahlin – anser Sahlin själv", står det i debattartikeln.

Hägglund avslutar sin artikel med att säga att det är dags att börja respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är.

Skrivet av: