Sahlin festar loss - under kyrkovalet

"Det är märkligt att hon är bortrest."


På söndag är det dags för det stora kyrkovalet. Ett val som Mona Sahlin själv sagt är lika viktigt som alla andra val.

Men ändå väljer hon att åka till Mallorca - för att festa loss med kändiseliten - i stället för att slutspurta. Nu får hon häftig kritik av de egna för att nonchalerat kyrkovalet.

– Det är uppseendeväckande att hon gör så här under slutspurten till kyrkovalet, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap och aktiv som kristen socialdemokrat, till Expressen.

Ronge attackerar

Ulf Bjereld får stöd av medierådgivaren Paul Ronge.

– Jag tycker det är fullständigt idiotiskt. Hon är partiledare för Sveriges största parti, ett parti där det stora antalet medlemmar inte rör sig kring Stureplan, säger Ronge till Aftonbladet.

På flera bilder kan man se socialdemokraternas partiledare hoppa på ett specialchartrat flyg till Mallorca där festfixaren Micael Bindefeld ska fira sin 50-årsfest på ett lyxhotell i Deia. Sveriges allra största kändisar är inbjudna. Att Sahlin kan festa utomlands så nära inpå ett så viktigt val är helt oacceptabelt menar en LO-ordförande.

– Det är helt förkastligt av henne att göra en sådan här resa nu. Vi har kristider och det här är en väldigt dum tajming, säger Harry Rantakyrkö, ordförande för LO-förbundet Gruvs avdelning 12 i Kiruna, till Expressen.

"Partyledare istället för partiledare"

– När det händer så mycket politik just nu kommer det här bara förstärka bilden av henne som partyledare istället för partiledare. Hon får givetvis göra som hon vill, men jag tror hon gör väldigt fel, säger medierådgivaren Paul Ronge.

Samtidigt har Sahlins presschef Anna Helsén uttalat sig kring ärendet. Men bara för att intyga att partiledaren betalat resan själv.

– Mona Sahlin betalar för resan själv, samt hotellet de bor på och alla måltider. Hon betalar för alla omkostnader, förutom själva festen, säger Helsén till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.