Största beslaget hasch sedan år 2000

Minst 350 kilo hasch beslagtogs i en lastbil från Holland i Malmö i onsdags.


–Det är mycket cannabis, säger åklagare Måns Björklund till Sydsvenskan.

Det var sent på onsdagskvällen som det största beslaget av hasch sedan år 2000 gjordes i Sverige.

Chauffören, en 50-årig man från Holland, säger att han inte visste om att haschet fanns i lastbilen.

Via sin advokat meddelar holländaren att han nekar till brott.

Åklagaren vill inte avslöja något om tillslaget.

–Vi är mycket tidigt i den här utredningen och därför vill vi inte säga närmare. Men vi misstänker att det rör sig om flera hundra kilo, säger Björklund till Sydsvenskan.

Eftersom att en åklagare är inblandad i ett så pass tidigt skede av utredningen tyder det på att tillslaget kom efter internationellt samarbete.

Tullen vill inte säga exakt hur många hundra kilo som togs i onsdags. Men enligt Sydsvenskan rör det sig om minst 350 kilo. Senast ett liknande beslag gjordes var 2007 då 340 kilo hasch hamnade hos polisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.