Polis festade med Bandidos

Var medlem i en stödgrupp till det yrkeskriminella mc-gänget.


TRELLEBORG. På mc-gänget Veterans MC:s hemsida sågs en polisman dricka öl med medlemmar ur Bandidos. Polisen var nämligen medlem i mc-gänget som stödjer den kriminella ligan.

– Man kan inte ha en polis som är medlem i ett mc-gäng med kopplingar till Bandidos. Det är beklämmande, säger Jörgen Sjåstad, tillförordnad operativ chef på polisen i Trelleborg, till Sydsvenskan.

Mannen hade tidigare varit närvarande då de två mc-gängen samkörde men lämnade trots det inte gruppen. I stället bad han dem helt enkelt att sluta umgås - något de uppenbarligen inte hade några planer på att göra.

När Bandidos-medlemmarna senare dök upp på Veterans MC:s fest stannade polismannen kvar hela kvällen och fotograferades när han drack öl med de ökända brottslingarna.

Polisen i Trelleborg ska nu undersöka fallet.

– Vi kommer att titta närmare på det här, det är ju en viktig fråga för oss med. Men vad gäller hans fortsatta anställning så kommer vi inte att ta några beslut förrän ärendet är utrett, säger Sjåstad till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

Morgonens nyheter 18 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.