Sa nej till dagis - blev av med bidrag

Tyckte att förskoleplatsen låg för långt bort från hemmet. Då rök pengarna.


MALMÖ. En kvinna i Malmö tackade nej till en förskoleplats som hon tyckte låg för långt bort från hemmet.

I stället hade hon sagt ja till en annan förskola närmare hemmet, men där skulle hennes barn inte skulle få tillträde förrän fyra månader senare.

Stadsdelsförvaltningen drog då in hennes socialbidrag i en månad med motiveringen att kvinnan fördröjt sina studier i SFI - svenska för invandrare.

Samtidigt menade man att hon minskat sina möjligheter till självförsörjning genom att inte ta den första erbjudna platsen.

Beslutet överklagades till länsrätten, som ansåg att stadsdelsförvaltningen fattat rätt beslut, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

Senaste nytt

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.

Kivras svar efter strulet med deklarationen: "Vi beklagar"

Under måndagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de med digital brevlåda. Nu svarar Kivras kommunikationschef på strulet användare upplevt på grund av en driftstörning.