Misshandel var ett "skämt"

Tonåringen menar att misshandeln av den yngre pojken var ett "skämt".


BJÄRNUM. Den 16-årige tonåringen slog 15-åringen med öppen hand i nacken. Sedan knuffade han in honom i ett träd. Åklagaren anser att 16-åringen handgripligen antastat målsäganden och sedan tillfogat honom smärta och skrapsår vid tinningen.

– 16-åringens förfarande har varit hänsynslöst, menar chefsåklagare Pär Andersson och tycker att fallet borde rubriceras som misshandel.

Men Hässleholms tingsrätt ser det som ofredande. 16-åringen döms till 500 kronor i böter.

– Slaget var avsett som ett skämt och knuffen var en följd av att 15-åringen tidigare kränkt 16-åringen genom skällsord, står det i domen, skriver Skånskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.