Invånarna i fasa

Inget kommer någonsin att bli sig likt sedan mordet uppdagades i den lilla byn.


Invånarna i byn Mäntyvaara inväntar med stor fasa att resultatet från den rättsmedicinska undersökningen ska bli offentligt. För varje dag som gått har de fått värre fakta att hantera.

En man som levt mitt ibland deras sociala och vardagliga liv är nu misstänkt för mord. En man som man sett som så trevlig och social.

– Det är som två skilda personer. Inte kan jag tro att det är den man som suttit vid just det här bordet och druckit kaffe med pojkarna vid sin sida. Inte ens i min vildaste fantasi kan jag tro att en människa kan ändras så. Det måste ha hänt honom något eller i hans liv, säger Birgitta Näckstam.

Livet i den lilla byn kommer aldrig att bli sig likt igen. Synen på den mordmisstänkte mannen har drastiskt förändrats.

– Det är så ofattbart. I kväll läste vi att hon kanske blivit skjuten i huvudet och styckad. Man får gåshud och håret i nacken reser sig. Man får en ny chock varenda dag. Det eskalerar ju hela tiden, menar Näckstam, enligt Nsd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.