Stockholm

Dagisbarn kan få semester

Moderaterna har lagt fram ett förslag som ger dagisbarn semester.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaterna vill att barn ska tillbringa högst 40 timmar per vecka i förskolan. De ska också ha rätt till fem veckors semester. Förslagen kommer att läggas fram på moderaternas framtidskonvent om två veckor.

"Det är vikigt att små barn inte behöver ha arbetsdagar som skulle få en vuxen att rygga tillbaka”, står det i det moderata förslaget.

En av initiativtagarna är den förra riksdagsledamoten Inger Koch.

–De små barnen blir väldigt trötta av långa dagar på dagis. De orkar inte riktigt. Det vet vi av att vi lyssnat på mammor och personal på förskolan, säger hon, enligt Sydsvenskan.

Koch menar att föräldrarna får lösa de problem själva som kan uppstå med kortare dagisdagar.

– Hur det ska lösas måste varje familj tänka ut själv. Det finns kanske släktingar som kan hjälpa till. Och med de skattelättnader som regeringen beslutat om finns det utrymme för åtminstone en förälder att sluta tidigare. Bor man sedan i en kommun som sänkt kommunalskatten ökar den möjligheten ännu mer, menar Koch.

När det gäller ensamstående föräldrar anser Koch också att man får lista ut själv hur de eventuella problemen ska lösas.

– Är man ensamstående mamma finns det trots allt en pappa som har ett ansvar. Men vi kan inte tala om hur problemet ska lösas. Det vore planekonomi. Det får föräldrarna lista ut själva, säger hon, enligt Sydsvenskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.