Söndag 24 Okt
Stockholm

Hjälp oss hitta Johanna 15 år

Johanna Birath är sedan fem månader tillbaka försvunnen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Johanna Birath, 15 år, är försvunnen. Den 9 juni avvek hon från ett behandlingshem i Falun och har sedan dess inte setts till.

Nyheter24 har varit i kontakt med Johannas familj som är angelägna om att så många som möjligt får höra om deras situation och hjälper dem hitta Johanna.

– Vi gör allt vad vi kan, bara vi får Johanna tillbaka, säger Johannas mamma Doris Birath till Nyheter24.

Sedan sitt försvinnande har Johanna varit i kontakt med sin pappa som bor och arbetar i Norge. Några andra uppgifter än att hon fortfarande är vid liv har inte familjen.

– Vi har säkra uppgifter på att hon fortfarande är vid liv. Men i vilket skick vet vi inte, säger Johannas mamma.

Johannas syster, Christina Birath, har startat en grupp på Facebook där hon uppmanar folk att hålla ögonen öppna efter Johanna. Gruppen har i skrivande stund 10305 medlemmar och får fler hela tiden.

Johanna hade när hon försvann ljust blonderat kort hår och var kraftigt sminkad, hon är runt 157 cm lång och väger runt 50 kg.

Enligt nya uppgifter till familjen kan Johanna vara i sällskap med en äldre man.

”Vi har fått in intressanta tips från olika personer som pekar mot samma sak. Att hon ska vara hos en man från dalarna på 49 år, han är runt 187cm lång, kraftigt byggd. Dessvärre är han också en väldigt dålig människa så håll ögonen öppna!

Dom är ju ett väldigt udda par och borde dra ögonen till sig. Vad vi förstår så pendlar de mellan olika platser: olika ställen i Dalarna, Stockholm och ev Gävle! Vi tror också att dom åker i en vit passat kombi årsmodell 95.”

Vi på Nyheter24 vill tillsammans med Johannas familj uppmana så många som möjligt att sprida bilderna av Johanna och hålla ögonen öppna. Skulle ni se Johanna eller om ni har några uppgifter om var hon kan befinna sig uppmanas ni kontakta polisen på telefon 11414 eller maila till oss på hittajohanna@nyheter24.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela