Svärmor lejde torpeder och Bandidos

Torpederna skulle knäcka benen på hennes svärson. Men när de vägrade kopplade hon in Bandidos.


GÖTEBORG. Den framgångsrika affärskvinnan från Göteborg ville till varje pris stoppa äktenskapet mellan hennes dotter och svärsonen.

Hon lejde därför två torpeder – som skulle bryta hans armar och ben.

Dessutom kopplade hon in Bandidos mot torpederna när de vägrade att misshandla mannen.

Kvinnan dömdes i tingsrätten till fängelse i sex månader för stämpling till grov misshandel, men har överklagat domen till hovrätten.

Svärsonen kom in i familjen 2003 och välkomnades då med öppna armar. Men efter att den 65-åriga svärmodern fick veta att mannen hade dömts för brukande av falsk urkund ändrades hennes inställning till mannen.

Fler ofördelaktiga uppgifter nådde svärmodern och till sist bestämde hon sig för att leja två torpeder som skulle slå honom sönder och samman.

65-åringen fick i slutet av 2004 kontakt med två torpeder som kom till hennes kontor i tron om att det skulle röra sig om ett vaktjobb.

– Vi blev chockade. Vi skulle misshandla honom. Men hans fru, hennes dotter, var gravid. Brottet skulle inte ske överhuvudtaget, det visste jag. Aldrig i livet, säger en av männen till Aftonbladet.

De spelade in kvinnans önskan om att misshandla mannen på en bandspelare och enligt henne krävde de sedan 400 000 kronor för att hålla tyst.

Men en av svärmoderns anställda var gift med ledaren för Bandidos, Mehdi Seyyed. Gänget skrämde upp torpederna och det var inte förrän våren 2005 som torpederna kontaktade svärsonen, vilket ledde till att 65-åringen greps.

Hennes dotter har nu kallats till hovrätten för att vittna till förmån för sin mamma.

–Hon är väldigt fredlig, säger dottern, enligt Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.