Svensk exmodell försökte leja torped

Regeringen har beslutat att låta 24-åringen avtjäna sitt straff i Sverige.


En 24-årig svensk exmodell som dömts för att ha lejt en torped i Australien får avtjäna resten av sitt straff i Sverige. Kvinnan var ett välkänt ansikte i Sydneys innekretsar innan hon greps i maj 2007.

– Nu väntar vi bara på ett slutgiltigt beslut från Australien, sedan kan vi flyga över och hämta henne, säger Cecilia Riddselius på justitiedepartementet till Metro.

Enligt uppgifter ska 24-åringen ha överlämnat ett kuvert med en mordbeställning på två personer som skulle vittna mot hennes pojkvän. Mannen misstänktes nämligen för att ha drivit en knarkfabrik. För mordet skulle den lejda mördaren få 200 000 dollar, skriver Brisbane Times.

– Dokumentet hade handskrivna beskrivningar om offren och vilka fordon de körde. Det fanns också en gruppbild där de utpekade hade ringats in, uppgav kvinnans advokat, enligt Melbourne Crime.

Men torpeden var en polis som arbetade under täckmantel och exmodellen dömdes till fyra år och nio månader i fängelse, för förberedelse till mord alternativt anstiftan till försök till mord.

– Hon gick i bitar när hon fick höra det, sa svenskans advokat efter domen i australiska motsvarigheten till hovrätten, enligt Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!