Tito Beltran fick överdos

Den våldtäktsdömde sångaren fick en överdos medicin i häktet.


Den världsberömde sångaren Tito Beltran, som tidigare i år dömdes till två års fängelse för våldtäkt, har under två veckors tid av misstag övermedicinerats. Beltran lider sedan länge av ett allvarligt sköldkörtelfel som gör att han måste ta mediciner varje dag. Det är dessa mediciner som han nu fått upp till tre gånger för stor dos av.

– Han riskerar nu att drabbas av hjärtfel på grund av deras slarv. De inser inte allvaret, säger hustrun Jenny Beltran, uppger Expressen.

Tito Beltran hävdar fortfarande att han är oskyldig till de brott han är dömd för och planerar att tillsammans med sin advokat Tomas Nilsson föra ärendet vidare till Högsta domstolen. Han får stöd av sin hustru.

– Han är oskyldig. Bara för att man är dömd för ett brott betyder inte per automatik att man har begått brottet. I Sverige sitter många oskyldigt dömda, säger Jenny Beltran.

På frågan om Tito tagit emot någon av den behandling som erbjuds sexualförbrytare svarar hustrun:

–Det är ju klart att han inte tänker acceptera vård för något han inte har gjort. Du kan väl inte behandla någon för en sjukdom personen inte har, säger Jenny Beltran, uppger Expressen.

Tito Beltran sitter för närvarande kvar på häktet i Uppsala i avvaktan på att bli placerad på anstalt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.