Lördag 23 Okt
Stockholm

Tito Beltran fick överdos

Den våldtäktsdömde sångaren fick en överdos medicin i häktet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den världsberömde sångaren Tito Beltran, som tidigare i år dömdes till två års fängelse för våldtäkt, har under två veckors tid av misstag övermedicinerats. Beltran lider sedan länge av ett allvarligt sköldkörtelfel som gör att han måste ta mediciner varje dag. Det är dessa mediciner som han nu fått upp till tre gånger för stor dos av.

– Han riskerar nu att drabbas av hjärtfel på grund av deras slarv. De inser inte allvaret, säger hustrun Jenny Beltran, uppger Expressen.

Tito Beltran hävdar fortfarande att han är oskyldig till de brott han är dömd för och planerar att tillsammans med sin advokat Tomas Nilsson föra ärendet vidare till Högsta domstolen. Han får stöd av sin hustru.

– Han är oskyldig. Bara för att man är dömd för ett brott betyder inte per automatik att man har begått brottet. I Sverige sitter många oskyldigt dömda, säger Jenny Beltran.

På frågan om Tito tagit emot någon av den behandling som erbjuds sexualförbrytare svarar hustrun:

–Det är ju klart att han inte tänker acceptera vård för något han inte har gjort. Du kan väl inte behandla någon för en sjukdom personen inte har, säger Jenny Beltran, uppger Expressen.

Tito Beltran sitter för närvarande kvar på häktet i Uppsala i avvaktan på att bli placerad på anstalt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela