Anton Abele: Stoppa kränkande bloggar

"I bloggarnas värld verkar inga regler gälla."


Den moderate riksdagskandidaten Anton Abele, 17, har tidigare varit aktiv i kampen mot gatuvåldet.

Nu kastar han sig in i diskussionen om yttrandefrihet på nätet i en debattartikel på Sveriges Televisions debattsida.

"I dagsläget finns lagar och regler om vad som får skrivas och publiceras på Internet. För ett par år sedan debatterades det vilt om Internets framtid och då vilka faror som framtiden skulle föra med sig ... Dessvärre kom diskussionen av sig efter några månaders het debatt. Intresset för detta svalnade och andra orosmoln i samhället tog över."

Abele syftar specifikt på bloggen som en fara för samhället, även om den enligt honom också kan användas i goda syften. Många bloggar publicerar dagligen inlägg om personer i kränkande syfte, något som enligt Abele är oacceptabelt.

17-åringen vill att man åter ska ta upp debatten om internets faror och i synnerhet bloggarna och deras framtid.

"I bloggarnas värld verkar inga regler gälla och personlig integritet kan verkligen ses som en bristvara. Den etik och moral som man talar om att alla 'känner till' märker man verkligen inte av i inläggen ... Det är väldigt viktigt att förtydliga att det inte är bloggarna eller yttrandefriheten jag kritiserar, utan det faktum att bloggsidor och Internet inte bara används för goda syften. Syften vars konsekvenser är sådana vi aldrig får acceptera", skriver Abele i debattartikeln.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!