Bloggare riskerar åtal

Den 19-årige mannen riskerar åtal efter en rad anmälningar.


GÖTEBORG. 19-åringen från Göteborg kan nu riskera att åtalas för förtal. Mannen har vid flera tillfällen hängt ut tonårstjejer som "fnask" på sin blogg och hånat både killar och tjejer på bloggen. Ibland har de till och med hängts ut med bild. Enligt uppgifter har han en mycket rikt fantasiliv och utger sig för att vara överklass, fastän han kommer från helt andra förhållanden.

– Han utger sig för att ha en överklassbakgrund, att hans familj har mycket pengar och att han själv har gått i privatskola. Men allting är bara påhitt. Han kommer från helt andra förhållanden, säger en av uppgiftslämnarna, enligt GP.

Nu har kammaråklagare Christoffer Ohlson inlett en förundersökning mot mannen.

– Det är fult att utnyttja nätets möjligheter på det här sättet och det ska stävjas. Framför allt när det är ungdomar som råkar illa ut. I det här fallet tycker jag att det finns ett allmänt intresse att man gör något åt saken och då kan det bli ett åtal om förtal eller grovt förtal, säger Ohlson, skriver GP.

Det finns minst fyra polisanmälningar mot bloggen och i går kallades en av de drabbade till förhör för att berätta om påhoppen. Trots 19-åringens lögner och förtal får bloggen finnas kvar hos Google. Företaget har ingen åsikt om vad som skrivs i bloggarna och menar att de tror på yttrandefrihet, oavsett innehåll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.