Lördag 16 Okt
Stockholm

Flera bränder i Ystad

En serie bränder, som kan vara anlagda, bröt ut i Ystad i natt. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En serie bränder som kan vara anlagda bröt ut i Ystad i natt, men ingen människa skadades. Så sent som i början av oktober härjades Ystad av en serie bränder, som den så kallade gryningspyromanen greps för.

Det första larmet kom kvart i tre på natten och gällde uterummet till en villa inne i Ystad. Uterummet blev helt nedbränt. I villan fanns lokaler för dagverksamhet i kommunal regi.

Några minuter i fyra kom larm om brand i ett flerfamiljshus. Någon omfattande brand handlade det inte om, men det var rökutveckling i trappuppgången.

Mellan dessa två bränder larmades räddningstjänsten också om brand i en papperskorg utanför en fastighet och brand i en soptunna nära en restaurang.

Orsaken till nattens bränder i Ystad är inte klarlagd, men mycket pekar på att de är anlagda. Ingen misstänkt var gripen ännu vid sextiden på morgonen.

I början av oktober härjades Ystad av serie bränder en tidig morgon. Misstankarna den gången föll på en 44-årig man, den så kallade gryningspyromanen, som figurerat som misstänkt vid ett stort antal anlagda bränder. Mannen anhölls och begärdes häktad som misstänkt för grov mordbrand, men släpptes efter häktingsförhandlingen eftersom tingsrätten inte fann bevisen mot honom tillräckliga.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela