Lördag 23 Okt
Stockholm

Barnmorskor ljuger om alkohol

De flesta nyblivna mammor får fortfarande rådet från barnmorskorna att helt avstå från alkohol under amningsperioden. Detta trots Livsmedelsverkets nya råd om att alkohol i måttliga mängder inte skadar barnet. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela

De flesta nyblivna mammor får fortfarande rådet från barnmorskorna att helt avstå från alkohol under amningsperioden. Detta trots Livsmedelsverkets nya råd om att alkohol i måttliga mängder inte skadar barnet.

Sveriges Radios lokala kanaler har frågat barnmorskor och distriktssjuksköterskor i åtta län. Av de 500 som svarat på enkäten säger åtta av tio att de fortsätter att rekommendera nolltolerans mot alkohol vid amning.

"Det ger ett utrymme för föräldrarna att tolka det så som att det är helt okej" och "är det tillåtet att dricka lite grann så kan det lätt bli lite mer" är några argument från de barnmorskor som avråder från alkohol som Sveriges Radio talat med.

De nya råden från Livsmedelsverket säger att det inte finns någon medicinsk risk med att dricka ett till två glas vin, en till två gånger i veckan. Däremot avråder man helt från alkohol under graviditeten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela