Lördag 24 Jul
Stockholm

Bildt beklagar Abdullahs avhopp

Dåligt besked att oppositionens Abdullah Abdullah hoppar av, enligt Carl Bildt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Oppositionskandidaten <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/370925-abdullah-drar-sig-ur-afghanistanvalet""target="_blank">Abdullah Abdullahs val att dra sig ur presidentvalet i Afghanistan beklagas av utrikesminister Carl Bildt.

– Det är klart att det inte är bra, det visar att det finns en fortsatt osäkerhet kring den politiska processen och valprocessen i Afghanistan. Nu får man hoppas att detta snabbt leder till politiska samtal i Kabul om hur den här situationen ska hanteras, säger Carl Bildt till Sveriges Radio Ekot.

Bildt håller inte med USA:s utrikesminister Hillary Clinton, som sa att avhoppet inte påverkar valets legitimitet.

– Det kan man diskutera. Jag tror inte att det har så mycket legitimitet om han hoppar av. Från Karzais utgångspunkt så bör han vara angelägen om att processen ska fortsätta och att det blir en legitimering av honom. Men att det blir en stor legitimering av honom, utöver den han redan har, för han vann ju avsevärt fler röster än Abdullah i första omgången, det är väl en mycket öppen fråga, säger Carl Bildt till <a href=""http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3207735""target="_blank">Sveriges Radio Ekot.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela