Rottweiler till vansinnesattack mot pojke

"Pojken hade djupa sår på armarna och det var mycket blod."


HELSINGBORG. En tioårig pojke blev under måndagen svårt biten av en hund på Silvågatan i Helsingborg.

Pojken lekte med rottweilern tillsammans med en kamrat när djuret gick till attack av okänd anledning.

En kvinna som bor i närheten berättar att hon hörde någon skrika på hjälp och när hon tittade ut genom fönstret såg hon hur hunden huggit tag i tioåringen.

Den andre pojken försökte förtvivlat få hunden att släppa taget.

– Jag sprang ut och det kom även en annan kvinna samtidigt. Vi försökte få hunden att släppa pojken men den fortsatte hela tiden att hugga. Pojken hade djupa sår på armarna och det var mycket blod, säger kvinnan till Helsingborgs Dagblad.

Det var först efter att fler vuxna kom till platsen som hunden kunde lugnas ner. Pojken fördes till Universitetssjukhuset Mas i Malmö med svåra skador på armar och ben. Hans skador bedöms dock inte som livshotande.

– Det måste ha hänt något på vägen som fått det att slå slint i huvudet på hunden. Den var helt fokuserad på att ge sig på den lille pojken. Det var en otäck upplevelse och givetvis allra värst för pojken som drabbades, tillägger kvinnan för .

Hunden kommer nu att avlivas, på begäran från dess ägare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.