Lördag 1 Okt
Stockholm

Beväpnade män rånade tågstation

Två maskerade och beväpnade män slog till mot tågstationen i Eskilstuna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mitt under rusningstid krossade två maskerade och beväpnade män en ruta vid tågstationen i Eskilstuna. Flera personer blev sedan vittnen till hur männen flydde över spåren i riktning mot Nyfors.

Med sig hade de ett byte bestående av en okänd summa pengar.

- Vi vill inte gå ut med hur mycket pengar det rör sig om, säger vakthavande polisbefälet Tobias Jöhnemark till Eskilstuna-Kuriren.

Flera personer blev vittnen till tillslaget vid tågstationen och larmade polisen som kom till platsen vid 17.15-tiden på måndagkvällen.

Vid spåren, i närheten av brottsplatsen, kunde vittnen peka ut en pistol och en kofot som gärningsmännen lämnat kvar då de flydde över spårområdet.

Troligtvis var det kofoten som användes för att krossa glasrutan till ett kontorsutrymme på baksidan av biljettexpeditionen.

- Personal som befann sig i utrymmet chockades och flydde ut ur kontoret för att inte komma till fysisk skada, säger vakthavande polisbefälet Tobias Jöhnemark.

Gärningsmännen stal pengar från kontoret, men troligtvis rör det sig inte om någon större summa.

- Det är ju som det alltid är i dag. Man hanterar inte så mycket pengar, säger Tobias Jöhnemark.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och biljettexpeditionen, som ligger vägg i vägg med kontoret, stängdes tillfälligt.

Polisen har tagit flera föremål i beslag för teknisk undersökning. Bland annat den nämnda pistolen och kofoten.

- Inledningsvis rubriceras det här som stöld, men vi får se var det landar när allt är klart. Visar det sig till exempel att någon i personalen hotats, kan det bli ett rån. Men det vet jag inte just nu, säger Tobias Jöhnemark till Eskilstuna-Kuriren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.