Nytt koppelförslag i Malmö

Åter igen får politikerna i Malmö förslag om koppel på alla hundar.


MALMÖ. Förslaget om koppeltvång på hundar i Malmö har än en gång dykt upp. Redan 2006 sade politikerna i tekniska nämnden ja till ett förslag om att Malmös hundar måste kopplas i flera delar av staden.

Men förslaget kom inte längre än så, utan lades på is. Men i juni förra året överlämnades ett nytt förslag till riksdagen, som inte imponerade polisen.

– För min del blev nog reaktionen ungefär lite " jaha". Den enda stora skillnaden är att vi kan förbjuda någon att äga eller ha hand om en hund. Det förbudet är lätt att förbigå. Till exempel kan ju hunden officiellt tillhöra någon annan i en familj. Nej, det ger oss som sagt lite större möjligheter men inte riktigt de som vi skulle behöva, sa Glenn Andersson, chef för Malmöpolisens hundenhet till Skånskan.

Det nya förslaget är till stora delar identiskt med det tidigare förslaget. Men den här gången är underlaget mer omfattande och dessutom har tekniska nämnden fått ett yttrande från politikerna i polisnämnden.

Polisnämnden sade jag till ett heltäckande koppeltvång på offentliga platser, men ansåg att munkorg också kunde användas.

"Ett alternativ till kopplingstvång är att hundarna förses med munkorg, ett alternativ som polisnämnden dock anser bör bli föremål för en utredning innan detta hundägarnas valalternativ införs i hundstadgan.", skriver polisnämnden, enligt Skånskan.

Så här roligt kan man ha med ett hundkoppel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!