Expressens Sjöberg avgår

Expressens chefredaktör avgår efter sju år i tjänsten som chefredaktör.


Otto Sjöberg avgår nu efter sju år som chefredaktör på tidningen Expressen.

– Jag har jobbat i sju år som Expressens chefredaktör och det är en lång tid. Vi har genomfört ett genomgripande varumärkesarbete. Upplagan har stabiliserats och vi tar marknadsandelar. Det är ett bra läge att lämna över till en ny person som kan ta sig an de nya utmaningar som tidningen står inför, säger Otto Sjöberg, enligt Expressen.

Det var under ett informationsmöte för personalen som beslutet meddelades. Ett rekryteringsarbete för en ny chefredaktör har nu inletts.

– Styrelsen inleder rekryteringsarbete direkt. Vi vill hitta en person som kan fortsätta det arbete med varumärket som Otto har varit med om att starta. Det är en förutsättning och en bra grund, säger Torsten Larsson, styrelseordförande för Expressen.

På tidningen menar man att personalen är i full gång med att driva det förändringsarbete som man är inne i. Per-Anders Broberg, som tar över det publicistiska ansvaret för tillfället när Sjöberg avgår, hävdar att tidningen är i ett stabilt läge, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.