Otto Sjöberg ångrar sig

- 12/12/2008, 01:04 -

Ryktena om ett nytt vd-jobb på TV4, förnekar Sjöberg.

Expressens avgående chefredaktör är ångerfull. Otto Sjöberg ser efter sju år på posten mycket som inte gick åt rätt håll, enligt honom själv. Men han är nöjd med helheten och menar att Expressen under hans tid har gått ifrån att vara konkurshotat till att vara ett av landets största medieföretag.

– Det är många saker jag kanske ångrar. Man måste vara självkritisk som chefredaktör och aldrig vara nöjd. Att dra lärdomar av vad som händer tycker jag är viktigt, säger Otto Sjöberg till Dagens Media.

På frågan om hur han ser på att lämna kvällstidningen säger han:

– Det är så klart kluvet. Jag har levt med tidningen i sju år, men samtidigt har hösten varit väldigt rolig efter ett par tuffa år. Men tidningen går bra nu, vi tjänar pengar, upplagan är stabil, vi tar marknadsandelar och vi har genomfört ett genomgripande varumärkesarbete. Då är det min roll som chefredaktör att höja blicken och se var de nya utmaningarna ligger.

Beslutet att hoppa av har vuxit fram under hösten. Han har ett nytt jobb på gång, men tills det är officiellt tänker han inte avslöja något på den punkten. Det har spekulerats i att Sjöberg kommer att ta över som ny vd på TV4 efter Jan Scherman, vilket är något han förnekar.

– Jag vill varken kommentera eller bekräfta varken det ena eller det andra. Då snärjer man bara in sig i en härva, säger han till Dagens Media.

Skrivet av: