Svartholm Warg skräder inte orden

Pirate Bay-grundaren dömer ut tingsrättens kompetens i sitt överklagande.


PIRATVIKEN. Piratkriget fortsätter. Trots att Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg flytt landet och numera bor i Kambodja och trots att de tre huvudåtalade, Warg, Peter Sunde och Fredrik Neij inte bara lämnat landet utan också hävdat sig ha avyttrat alla delar av piratverksamheten till andra aktörer, fortsätter fildelningskriget med oförminskad styrka.

Och allt talar för att The Pirate Bay samt dess grundare fortsätter stå i centrum ett tag till.

Enligt en dom i Stockholms tingsrätt i slutet av oktober riskerar Svartholm Warg och Neij nya miljonböter om de upprätthåller driften av Pirate Bay. En halv miljon vardera kan de få punga ut med.

Svartholm Warg och Fredrik Neij har överklagat. Och skräder inte med orden.

Svartholm Warg inkompetensförklarar tingsrätten för brist på teknisk know-how - "vilket är förödande i ett mål som är så tekniskt komplicerat".

Ända sedan tingsrättens dom har TPB:s försvarslinje dessutom varit att skjuta över det formella ansvaret för TPB på andra. När affären med Global Gaming Factory och Hans Pandeya ställdes - efter mycket tumult - säger sig nu TPB-grundarna i stället ha skänkt Pirate Bay till andra, mer politiskt drivna aktörer.

"Vi skänkte helt enkelt bort TPB med domäner, innehåll och dylikt till ett gäng andra intresserade personer som av mer politiska motiv ville driva vidare systemet", skriver Svartholm Warg.

Sammantaget finns det ingen som helst anledning för en svensk domstol att lägga sig i, menar Svartholm Warg:

"TPB har alltså ingen koppling till Sverige längre. Därmed har inte svensk domstol någon jurisdiktion att döma någon av oss, eller TPB som tjänst."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!