Polis joggade - fick bilen stulen

Polisens utredare tog en runda i motionsspåret. Han fick jogga hela vägen hem.


SKÖVDE. Utredaren skulle ta en joggingtur i löpspåret. När han kom tillbaka till parkeringen där han ställt sin tjänstebil - utrustad med polisradio - var den puts väck.

– Någon har troligen sett honom tappa nycklarna och sedan tagit bilen, säger Mats Jarlhede, biträdande vakthavande befäl i vid polismyndigheten i Västra Götaland, till Aftonbladet.

Det var en civil polisbil utan synliga tecken på vem som ägde den - bortsett från att radion inte spelade skvalmusik. Polisradion är nu spärrad.

– Det här är inte mer lustigt än en vanlig bilstöld. Någon såg tillfället att ta bilen och när han upptäckte att det var en polisbil var det för sent att ställa tillbaka den, säger Mats Jarlhede till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

1 timme sedan
I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.