Kungens livvakt anhållen för våldtäkt - igen

"Det har framkommit nya omständigheter som har gjort att jag har fattat det här beslutet."


Det är andra gången trebarnspappan, som jobbar på Säpo och tidigare varit kungens livvakt, anhålls för våldtäkten.

I september häktades han för våldtäkten på en kvinna som han haft en nära relation till. Men försattes på fri fot i oktober. På onsdagen hämtades han återigen på sin arbetsplats hos säkerhetspolisen.

– Förundersökningen har fortsatt. Det har framkommit nya omständigheter som har gjort att jag har fattat det här beslutet, säger Monica Mimer, chefsåklagare vid riksenheten för polismål, till Expressen.

I september, när mannen häktades för våldtäkten, uppgav Mimer att mannen ska ha tvingat sig till sex av kvinnan när hon försökte lämna relationen.

Efter att trebarnspappan släpptes fri i oktober har han jobbat kvar inom Säpo, dock med andra arbetsuppgifter.

– Han är misstänkt och föremål för förundersökning, han är inte fälld för brott. Då har vi beslutat att vi ska följa de arbetsrättsliga regler som finns, säger Patrik Peter, pressekreterare vid Säpo, till Expressen.

Mannen nekar till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.