Pendeltågtrafiken förlängs till Uppsala

Regeringen godkänner planer på pendeltågstrafik mellan Uppsala och Stockholm.


Pendeltåget från Upplands Väsby till Stockholm förlängs. Det beslutet fattade regeringen under torsdagens regeringssammanträde, vilket innebär att sträckan kan förlängas till Uppsala via Arlanda och Knivsta.

– Dagens beslut gör det enklare för människor att ta sig till och från Arlanda. Beslutet gör att fler får möjlighet att åka kollektivt och därmed bidra till att minska utsläppen vid Arlanda flygplats, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson till Upsala Nya Tidning.

Beslutet kommer efter en ansökan från Stockholms läns landsting och Uppsala läns landsting.

– På det här sättet knyts Uppsala ihop inte bara med Stockholms central, som i dag, utan även med Stockholms förorter. Uppsala får kopplingar både med norra Stockholm och söder till Älvsjö samt dessutom bättre förbindelser med Arlanda. Det blir halvtimmestrafik nästan dygnet runt, har UL:s styrelseordförande Fredrik Ahlstedt sagt till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.