1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Försökte strypa värd med elkabel

Desperat litauer åtalas för försök till mord.


EDSVALLA. En 27-årig bärplockare från Litauen åtalas för mordförsök sedan han försökt strypa sin hyresvärd med en elkabel.

Mannen och hans 48-årige landsman kom till Sverige i slutet av sommaren för att arbeta med bär- och svampplockning. När hans ressällskap åkt hem flyttade han in i 48-åringens husvagn. Det visade sig inte vara helt oproblematiskt.

Den 14 november väcktes 48-åringen och gick ut för att kissa. Han blev överfallen bakifrån och blev helt paff över att någon försökte strypa honom i omgångar med en elkbabel, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Han upptäckte då att det var hans hyresgäst, som försvunnit två dagar tidigare. 48-åringen lyckades smita sig loss, rusade till en bekant, och larmade polisen.

27-åringen har förklarat sitt agerande med att han var i behov av pengar. En röst hade sagt åt honom att lämna, och därför övernattade han i skogen.

– Den sa åt mig att jag var tvungen att döda honom och ta hans pengar. Annars skulle jag själv bli dödad, säger han i förhör, enligt Nya Wermlands-Tidningen.

Kontanter värda 9 000 kronor försvann ur 48-åringens husvagn.

27-åringen åtalas för försök till mord samt grov stöld.

 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!