Torsdag 30 Jun
Stockholm

Jägaren kan ha haft medhjälpare

Personal vid bensinmack såg 50-åringen tanka diesel dagen efter mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄLLIVARE. Polisen jobbar nu med ett nytt tips angående mordet på Carolin Stenvall. Uppgifter pekar på att den mordmisstänkte 50-åringen ska ha haft en medhjälpare i samband med dådet. Dagen efter mordet sågs jägaren köpa 40 liter bensin på en bensinstation med en manlig bekant, vilket styrker att jägaren skulle ha haft en medhjälpare.

Lördagen den 13 september och 20 minuter innan öppningsdags såg en anställd på OK Q8 i Malmberget två män som "hängde på låset". Trots att macken inte hade öppnat lät hon männen tanka 40 liter diesel i två 20-litersdunkar. Ett tidigare spår i utredningen har pekat på att en stor blodpöl vid rastplats 58 förstörts med just diesel.

När den anställde väl fick peka ut dieselköparna, visade det sig att den ena var den mordmisstänkte 50-åringen. Hans kamrat ska ha förhörts av polisen i förra veckan, men nekat till all inblandning.

– Jag känner till uppgifterna, men det är inget vi kunnat få bekräftat genom de förhör som hållits, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck till Norrländska Socialdemokraten.

Strax efter klockan 13 på måndagen var polisen på väg till den aktuella macken för att förhöra butiksmedarbetaren.

– Jag vill inte säga något för jag har lovat polisen att inte göra det, säger Schönbeck till NSD, men medger att det var butiksmedarbetaren som sålt dieseln den 13 september.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.