Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jägaren till psyket efter akut vård

Nyheter | 18/11/2008 07:10

50-åringen försökte ta sitt liv i cellen, men stoppades.

LULEÅ. Carolin Stenvalls misstänkte mördare smugglades ut från sjukhuset. Detta efter att den 50-årige jägaren fått akutvård på en rättspsykiatrisk avdelning. Jägaren försökte så sent som i lördags att ta sitt liv i häktet, och flytten till sjukhuset gjordes i största hemlighet.

50-åringen har flyttats till den rättspsykiatriska avdelningen, och var ensam i cellen när han försökte ta sitt liv.

– Jag kan bekräfta att han gjorde ett försök att skada sig själv, men det uppmärksammades genast av personalen som kunde ingripa, säger Ulf Hedberg, till Expressen.

Ambulans tillkallades till platsen, och självmordsförsöket berodde inte på något säkerhetsslarv. Hans skador bedöms inte som allvarliga.

– Han hade ingenting i cellen som han inte får ha, utan använde sig att det som fanns. Det var mer ett rop på hjälp, för att visa att han inte mår bra, säger Ulf Hedberg.

I går hämtades han för att kunna delta i häktningsförhandlingen via en videolänk från Luleå. Jägaren hade hoppats på att bli frisläppt, men så blev det inte. Efter några timmar stod han utanför rättpsyk i handbojor med hängande huvud.

– Vi kommer att överklaga beslutet till hovrätten, säger advokat Leif Gustafsson, till Expressen.

Skrivet av: