Lock på godiset en stridsfråga

Det är okej att för butiker att ha godis i burkar utan lock. (TT)


Miljönämnden i Jönköping ger inte upp kampen mot lösgodis som förvaras i burkar utan lock. Frågan blir nu ett ärende för Regeringsrätten, rapporterar SVT:s Jönköpingsnytt.

Efter en inspektion i en godisaffär i Jönköping ansåg miljönämnden att godisburkarna måste förses med lock. Det motsatte sig affären och överklagade till länsrätten, som gav affären rätt. Kommunen vände sig då till kammarrätten, men även där slogs fast att det är okej att ha godis i locklösa burkar.

Men miljönämnden går vidare eftersom man där anser att det finns risk för smittspridning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

1 timme sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

1 timme sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

1 timme sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.