- Foto: Privat

Madelene, 28, en svensk hjälte

Madelene Sundström har blivit utsedd till en av årets Svenska hjältar. Hon ingrep när en kvinna blev överfallen av den så kallade Bussmannen. En månad senare blev hon själv utsatt för samme man.


KARLSTAD. Madelene Sundström, 28, från Karlstad har blivit utsedd till en av årets Svenska hjältar. Ett pris som Rädda Barnen, TV 4 och Aftonbladet ger till svenskar med exceptionellt mod och civilkurage. 

Utmärkelsen fick Madelene för att hon ingrep när den så kallade Bussmannen överföll en kvinna på Gruvlyckan utanför Karlstad den 31 maj.

En månad senare angreps hon själv av samme man.

I oktober dömdes Bussmannen till ett års fängelse.

Men själv ser hon sig inte som en hjälte.

– Nej, det kan jag inte säga. Andra verkar tycka det, men jag tycker det är svårt att säga det om mig själv, säger Madelene Sundström till Nya Wermlands-Tidningen.

Om sitt rådiga ingripande säger hon:

– Ja, jag tänkte inte så mycket. Jag såg hur han höll på med henne på bussen, och när han gick av efter henne blev det ”men nu jävlar”. Jag ville bara ikapp henne och erbjuda sällskap.

En månad senare blev hon själv Bussmannens offer.

– Först när han satte sig bredvid mig visste jag inte att det var han. När han började fråga om vi skulle gå hem och ha sex och berätta hur stor han hade tyckte jag nästan synd om honom, det var bara fånigt. När jag senare förstod att han inte skulle lämna mig ifred fick jag panik men då uppmärksammade ett par min brottningskamp och ingrep, säger Madelene till NWT.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.