Söndag 24 Okt
Stockholm

Ung kvinna kidnappad

Hittades fastbunden och inlåst i en stuga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KRISTIANSTAD. Ett massivt polispådrag letade efter en ung kidnappad kvinna. Till slut fann man henne fastbunden i en sommarstuga. Med hjälp av sin mobil hade hon lyckats slå larm.

Kvinnans föräldrar deltog också de i jakten. Tillsammans med polisen sökte de igenom sommarstugorna vid Råbelövssjön längs cykelvägen mellan Österlöv och Balsby i Skåne, skriver Kristianstadsbladet.

Via mobilen försökte hon guida dem fram till stugan där hon låg fastbunden. Varje gång hon hörde polissirenerna närma sig gjorde hon polisen uppmärksam på att de var nära. Men det tog ändå tid att hitta henne bland alla övergivna hus.

17:30 nådde polisen till slut fram till rätt stuga. Då hade den unga kvinnan legat där i flera timmar. Kidnapparen - enligt uppgifter en ung man i 20-årsåldern - hade brutit sig in genom ett fönster som han krossat rutan på.

– Hon har tvingats till stugan. Kvinnan var chockskadad när vi hittade henne. Vad hon utsatts för och drabbats av i stugan vet vi inte men det kommer att framgå i senare förhör, säger Linda Olsson, som är yttre polisbefäl, till Kristianstadsbladet.

Kvinnan känner gärningsmannen sedan tidigare. Hon ska ha fått kontakt med honom via en chattsida på nätet.

– Han är känd av kvinnan sedan tidigare. Hon har gett oss uppgifter om identiteten och nu ska utredningen visa om det är han som är gärningsmannen, säger polisbefäl Linda Olsson.

Kvinnan ska inte ha utsatts för något sexuellt övergrepp och har efter en natt på sjukhus fått åka hem till sin familj.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela