Onsdag 29 Jun
Stockholm

"Vi riktar ljuset mot en varböld"

SVT:s mest hatade program, Halal-tv, slår tillbaka mot kritiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kritiken mot SVT:s Halal-tv har varit omfattande. Debatten desto intensivare. Nu slår de ansvariga för programmet tillbaka.

"SVT har fått kritik från två håll: från ”svenskar” som vägrar se att Sverige 2008 ser ut som det gör, och från muslimska grupper i Sverige som känner sig felaktigt representerade av kvinnorna i Halal-tv. Men vi gör inte anspråk på att ha utsett tre kvinnor som ska representera alla Sveriges muslimer. Så här ser EN del av den svenska verkligheten ut.", skriver SVT:s Annie Wegelius och Robert Olsson.

Debatten blossade som bekant upp när Carl Hamilton hamnade i konflikt med de tre programledarna. Över en handskakning som inte blev av. Att en av tjejerna - Cherin Awad - stödde stening av kvinnor när hon var 18 hjälpte kanske inte.

"Reaktionerna visar att SVT har riktat ljuset mot en varböld. Intensiteten i och på sina ställen ren hätskhet i debatten ger i sin ynklighet en bild av Sverige hösten 2008. Vi får mejl och brev med ett innehåll så grovt och stinkande att vi förfäras, trots mångårig vana av reaktioner från svenska träskmarker. Mycket av kritiken handlar om det faktum att de tre huvudrollsinnehavarna bär slöja. Vad de säger, vilka frågor de ställer och bilden av mod och styrka som de förmedlar verkar spela mindre roll.", skriver Annie Wegelius och Robert Olsson i en ny debattartikel.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.