Bluff med fotbollsspelares körkort

26-årig förfalskade ett körkort för att lura till sig varor i butiker.


En 26-årig hallänning förfalskade ett körkort för att lura till sig varor i butiker. Han utgav sig för att vara en allsvensk fotbollsspelare.

Nu har 26-åringen åtalats för bland annat flera fall av grovt bedrägeri, skriver Hallandsposten. Mannen har förklarat sitt handlande med att han hade en skuld, som växt medan han satt i fängelse. Han var i stort behov av pengar.

I mitten av oktober gick 26-åringen till två elektronikbutiker i Halmstad. Han köpte datorer och tv-spel på kredit för sammanlagt 37 000 kronor. Som legitimation använde han ett förfalskat körkort, utställt på en allsvensk fotbollsspelare i en annan del av landet, men med 26-åringens bild.

Stal en motorbåt för 100 000 kronor

Dagen efter åkte mannen till en liknande butik, strax söder om Göteborg. Men där blev försäljaren misstänksam - dels för att han såg de tidigare beviljade krediterna i en datasökning och dels för att körkortet såg konstigt ut. Polis tillkallades och grep 26-åringen.

Senare visade det sig att fotbollsspelaren inte har något svenskt körkort.

26-åringen åtalas också för två andra fall av grovt bedrägeri i Jönköping och för att ha stulit en trailer med en motorbåt värd minst 100 000 kronor. Trailern hittades kopplad till mannens bil.

TT / Peder Broberg

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!