Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bluff med fotbollsspelares körkort

Nyheter | 17/11/2008 02:25

26-årig förfalskade ett körkort för att lura till sig varor i butiker.

En 26-årig hallänning förfalskade ett körkort för att lura till sig varor i butiker. Han utgav sig för att vara en allsvensk fotbollsspelare.

Nu har 26-åringen åtalats för bland annat flera fall av grovt bedrägeri, skriver Hallandsposten. Mannen har förklarat sitt handlande med att han hade en skuld, som växt medan han satt i fängelse. Han var i stort behov av pengar.

I mitten av oktober gick 26-åringen till två elektronikbutiker i Halmstad. Han köpte datorer och tv-spel på kredit för sammanlagt 37 000 kronor. Som legitimation använde han ett förfalskat körkort, utställt på en allsvensk fotbollsspelare i en annan del av landet, men med 26-åringens bild.

Stal en motorbåt för 100 000 kronor

Dagen efter åkte mannen till en liknande butik, strax söder om Göteborg. Men där blev försäljaren misstänksam - dels för att han såg de tidigare beviljade krediterna i en datasökning och dels för att körkortet såg konstigt ut. Polis tillkallades och grep 26-åringen.

Senare visade det sig att fotbollsspelaren inte har något svenskt körkort.

26-åringen åtalas också för två andra fall av grovt bedrägeri i Jönköping och för att ha stulit en trailer med en motorbåt värd minst 100 000 kronor. Trailern hittades kopplad till mannens bil.

TT / Peder Broberg

Skrivet av: