Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bara döda kan avboka biljetter

Nyheter | 17/11/2008 08:40

Lisebergsteatern har särskilda förmåner för döda.

GÖTEBORG. Endast döda eller dödssjuka har förmånen att kunna avboka biljetter från Lisebergsteatern. Det fick en göteborgare erfara som tänkte överraska sin fru på hennes födelsedag och köpte teaterbiljetter. Men frun blev oturligt nog tvingad att jobba kväll den dagen och kunde inte gå på föreställningen. Mannen försökte då dagen innan avboka biljetten, men där blev det stopp.

Anledningen var att göteborgaren inte hade köpt avbeställningsskydd tidigare, vilket han dock anser att han inte blivit informerad om vid köptillfället. Senare visade det sig att skyddet endast gällde av- eller ombokning 30 dagar innan föreställningen. För att få avboka annars måste köparen vara antingen död eller dödssjuk, enligt teaterns regler.

Men även dödssjuka kan få problem. För dem är det omöjligt att avboka två dagar innan. Göteborgaren har nu anmält Lisebergsteatern till Konsumentverket för oskäliga avtalsvillkor.

Skrivet av: