Söndag 14 Aug
Stockholm

Bloggosfären om Borgs skräckprognos

Nyheter24 har hört sig för om vad bloggosfären tycker om finansministerns skräckprognoser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKICK.SE

"Borg har så stort förtroende för sin politik att det enligt honom är lika superduperbra i både regn som solsken. Detta är förstås glädjande för svenska skattebetalare - som då snart kommer spara massa pengar när Konjukturinstitutet och dess undersökningar inte längre behövs för att driva politik."

Trebarnsmamman

"Motivationen från politiker är att utbildning är bra för Sverige, vi måste ligga långt fram kunskapsmässigt. Men vad politikerna oftast råkar glömma att säga är att om unga arbetslösa börjar studera under en arbetsmarknadskris minskar antalet arbetslösa."

Göran Pettersson (m)

"Det känns betryggande med en finansminister som klarar av att tänka långsiktigt även under krisförlopp."

Ett hjärta RÖTT

"I Sverige har vi länge haft ett starkt, solidariskt skyddsnät och en aktiv arbetsmarknadspolitik. Sedan alliansregeringen tillträdde har bilden snabbt förändrats. Nu när lågkonjunkturen sveper in kommer många att känna av skillnaden."

PromeMorian

"Sedan våren 2008 har allmänhetens syn på ekonomin fallit, och indexet ligger nu på en låg lågkonjunkturnivå.

Här behövs krafttag, och hittills tyder inget på att regeringen verkar vara beredd att ta några sådana."

Leif Aspelin

"Jo tack, jag kan förstå affärsmännens och finansministerns bekymrade miner. Hemma har vi nämligen också börjat bli lite mer försiktiga med vad vi ger ut från plånboken."

Svensson

"Det finns alltså stora anledningar att minska privatiseringshetesen, att återkommunalisera, återförstatliga och att sluta med korkade upphandlingssystem."

Det Progressiva USA

"Enligt rapporten innebär de strängare reglerna att bara 37 procent av alla arbetslösa amerikanerna får arbetslöshetsunderstöd i dag, en minskning från 42 procent under recessionen 1981/82 och en nedgång från 50 procent 1974/75:s recession."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.