Bloggosfären om Borgs skräckprognos

Nyheter24 har hört sig för om vad bloggosfären tycker om finansministerns skräckprognoser.


SKICK.SE

"Borg har så stort förtroende för sin politik att det enligt honom är lika superduperbra i både regn som solsken. Detta är förstås glädjande för svenska skattebetalare - som då snart kommer spara massa pengar när Konjukturinstitutet och dess undersökningar inte längre behövs för att driva politik."

Trebarnsmamman

"Motivationen från politiker är att utbildning är bra för Sverige, vi måste ligga långt fram kunskapsmässigt. Men vad politikerna oftast råkar glömma att säga är att om unga arbetslösa börjar studera under en arbetsmarknadskris minskar antalet arbetslösa."

Göran Pettersson (m)

"Det känns betryggande med en finansminister som klarar av att tänka långsiktigt även under krisförlopp."

Ett hjärta RÖTT

"I Sverige har vi länge haft ett starkt, solidariskt skyddsnät och en aktiv arbetsmarknadspolitik. Sedan alliansregeringen tillträdde har bilden snabbt förändrats. Nu när lågkonjunkturen sveper in kommer många att känna av skillnaden."

PromeMorian

"Sedan våren 2008 har allmänhetens syn på ekonomin fallit, och indexet ligger nu på en låg lågkonjunkturnivå.

Här behövs krafttag, och hittills tyder inget på att regeringen verkar vara beredd att ta några sådana."

Leif Aspelin

"Jo tack, jag kan förstå affärsmännens och finansministerns bekymrade miner. Hemma har vi nämligen också börjat bli lite mer försiktiga med vad vi ger ut från plånboken."

Svensson

"Det finns alltså stora anledningar att minska privatiseringshetesen, att återkommunalisera, återförstatliga och att sluta med korkade upphandlingssystem."

Det Progressiva USA

"Enligt rapporten innebär de strängare reglerna att bara 37 procent av alla arbetslösa amerikanerna får arbetslöshetsunderstöd i dag, en minskning från 42 procent under recessionen 1981/82 och en nedgång från 50 procent 1974/75:s recession."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?