1 av 2
- Foto: Anja Niedringshausen/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: ItalCars

Domstol stoppar Ferrariavdrag

Lyxbilshandlare får inte dra av Ferrari för "håriga och feta medåkningar".


SÖDRA SANDBY. En skånsk lyxbilshandlare får avslag på ett yrkat skatteavdrag på momsen à 457 000 kronor för en Ferrari. Bilen har han införskaffat för att erbjuda potentiella kunder ”håriga och feta medåkningar”.

Tvisten handlar om vad som är "yrkesmässig trafik" och om huruvida bilhandlaren köpt bilen i syfte att sälja den eller ej, skriver Sydsvenskan.

Känner sig motarbetad

Och nu har kammarrätten satt ner foten. Det blir inget lyxbilsavdrag.

– Jag känner mig motarbetad av myndigheterna, säger bilhandlaren Martin Lindström till Sydsvenskan.

Förra året köpte han Ferrarin - en 430 Scuderia - för cirka 2,3 miljoner kronor.

– Jag deltar i olika bilarrangemang för både privatpersoner och företag. Då får folk åka med och känna på hur bilen presterar på en bana. Då kör vi på ordentligt och utnyttjar bilens prestanda.

"Håriga och feta"

Eller ”håriga och feta medåkningar” som det heter i Martin Lindströms reklam.

Men den typen av transporter rör sig varken om uthyrning eller ”yrkesmässig trafik i lagens mening”, menar kammarrätten.

– Lagen handlar om buss- och lastbilstrafik och sådant. Medåkningar står det inget om, så jag befinner mig i en gråzon, säger Martin Lindström till Sydsvenskan.

Martin Lindström har ytterligare en Ferrari i sin ägo. Båda bilarna är till salu, Ferrari 430 Scuderia kostar cirka 2,25 miljoner kronor och är man sugen på hans Ferrari 430 Scuderia 16M Spider får man slanta upp i runda slängar 3,3 miljoner kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!