"Arabisk" fejkprins skojar med polisen

Har spelat in ett klipp där han säger "fånga mig om ni kan" till den australiska polisen.


Fransmannen Abdelkarim Serhani har i över två års tid lurat till sig ett lyxliv som en arabisk prins hade varit stolt över. Nu jämförs han med Leo DiCaprios karaktär Frank Abagnale Jr. i filmen Catch Me If You Can.

I juli åtalades 26-åringen i Australien för grovt bedrägeri sedan han skojat till sig boende på lyxrum, helikopterturer, säkerhetsvakter och champagne för över 120 000 kronor.

Den franska turisten Emmanuelle Pirez, som hängt med Serhani i två veckor på en lustjakt, säger att han var en väldigt bra skådespelare och kunde spela som att han var en superkändis.

– Den här mannen var så otroligt generös, han gav oss till och med pengar. Det var dessutom vackra kvinnor där varje dag, säger han till Cairns Post.

Flydde Australien - på en båt

Men Serhani dök aldrig upp i rättssalen och senare visade sig att han flytt landet - trots att myndigheterna beslagtagit hans pass. Den alltid så praktiske Serhani ska ha övertalat en båtägare att ta honom till Bali, och när det uppdraget var slutfört stal Serhani över tio tusen kronor från båtägaren samt dennes mobiltelefon.

Han har sedan dess skickat polisen i Australien foton och videoklipp där han lever ett lyxliv i Brasilien. I ett av klippen kräver han att en japansk kvinna, som tillsammans med Serhani greps för bedrägeri, ska släppas. Det är i det klippet som han kopierar Steven Spielbergs Catch Me If You Can.

–Jag är den skyldige. Men om ni vill ha mig, så fånga mig om ni kan, säger Serhani.

"Jag är medlem i Saudiarabiens kungahus"

Serhani har även varit och härjat i Europa och jagas av Interpol. Han spelar alltid en medlem i Suadiarabiens kungahus - något som tydligen imponerar på många. Inspirationen har han fått från filmen En prins i New York med Eddie Murphy.

Det sägs att han lurat in sig på flera palats och enligt den belgiska tidningen La Derniere Heure erbjöd ett hotell Serhani en Ferrari, vackra kvinnor och champagne som räckte i sex dagar.

Var fejkprinsen befinner sig nu är det ingen som egentligen vet. Hans senaste telefonnummer tillhörde Papua New Guinea. Men enligt Cairns Post har Serhani ringt och berättat att han är i Nya Zeeland.

– Han ringde och sa att han var i Nya Zeeland. Jag tror att han älskar uppmärksamheten, säger reportern.

Se klippet där Serhani skojar med polisen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.