Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jägaren visade sitt stenansikte

Nyheter | 18/11/2008 11:43

50-åringen rörde inte en min när hans begäran om att undgå häktet avslogs.

GÄLLIVARE. Tingsrätten vill inte släppa Carolin Stenvalls misstänkte mördare. Rätten bedömer att faran för att 50-åringen skulle förstöra utredningen är för stor. Jägaren deltog i dag vid måndagens omhäktningsförhandlingar från tingsrätten i Luleå, och visade sitt ansikte för första gången inför åhörarna.

När tingrättens ordförande Kjell Fenjesjö förklarade jägaren fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Carolin Stenvall den 12-13 september rörde han inte en min. Lika kall var han när tingsrätten meddelade att den avslog hans begäran om hävda alternativt lättade restriktioner.

– Det är besvärligt och ångestfyllt för honom att sitta med fulla restriktioner. Han vill kunna tala med sin familj utan ha en utredningsman med. Tänk dig själv att sitta i ett litet rum och bara få prata med mig eller polisen, säger jägarens advokat Leif Gustafsson till Norrländska Socialdemokraten.

50-åringen har överklagat tingsrättens beslut till hovrätten. Beslut väntas i början av nästa vecka.

Skrivet av: