Lördag 2 Jul
Stockholm

Inget åtal i Carolinfall i år

50-åringen som erkänt att han mördat Carolin Stenvall kan inte åtalas i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Undersökningen av platserna där Carolin Stenvall förvarats, skjutits och bränts är avslutade. Men inget åtal kan väckas mot den misstänkte 50-åringen i år, trots att han erkänt mordet.

Utredarna väntar fortfarande på analyser från Statens kriminaltekniska laboratorium, som inte väntas bli klara förrän i januari.

Eftersom analyserna dröjer talar allt för att förundersökningen inte blir klar förrän i mitten av januari. Detta innebär att ett åtal och en efterföljande rättegång är möjligt först i slutet på januari.

– Vi väntar på alla analysresultat och det rättsmedicinska utlåtandet som vi hoppas ska droppa in här, menar Ulrika Schönbeck, som leder förundersökningen, enligt Kuriren.

Men Schönbeck är inte förvånad över att analyserna tar tid på sig, då det handlar om ett mycket stort mål.

– Det hör dessutom, tyvärr kan man säga, till vanligheterna i stora mål att det man i slutänden väntar på är alla analysresultat. Det är det som gör att åtal dröjer, säger hon.

Avspärrningarna kring de intressanta platserna i utredningen blir tills vidare kvar, berättar Schönbeck. Enligt henne är inga förhör planerade med mannen den här veckan, skriver Kuriren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.